Weekrecept: Een heerlijk chilisausje maken
Zelf een een heerlijke chilisaus maken. Niet al te moeilijk maar super lekker. Erg lekker bij o.a loempia, risolles, Indische kroketjes etc.
Ingrediënten:
3 teentjes
knoflook
1 eetl. aardappelmeel of bloem
3 rawits (kleine pepertjes)
1 grote rode lombok
5 tomaten
2 eetl. olie
1 eetl. bruine rietsuiker
mespuntje zout
ca. 300 ml water
1 eetl. aardappelmeel of bloem
3 rawits (kleine pepertjes)
1 grote rode lombok
5 tomaten
2 eetl. olie
1 eetl. bruine rietsuiker
mespuntje zout
ca. 300 ml water
Bereiding:
Pureer de
tomaten. Wrijf of maal de knoflook de rawits, de lombok en het zout fijn tot
een pasta. Laat wel de pitjes in de lombok. Verhit in een wadjan de olie en
fruit hierin de pasta/boemboe voor 2 minuten. Voeg dan de tomaten, de suiker en
het water toe en laat dit zachtjes inkoken tot een mooie gladde saus. Leng de
aardappelmeel aan met 1 eetl (lauw) water en roer dit door de saus om te
binden. Eventjes goed blijven roeren.