Recept: Lotek (Javaanse groenteschotel)
Lotek is een heerlijke groenteschotel en wordt vrij veel op Java gegeten. Het lijkt een klein beetje op de "bekende" Gado Gado.
Ingrediënten:
100 gr.
spinazie
70 gr
pinda's (of 2 grote eetlepels pindakaas / klein beetje zelf inschatten)
100 gr. kool
(witte of Chinese kool)
1/2 theel.
kencur (Kencur wordt vers en in poedervorm verkocht. Kencur behoort tot de
gemberachtigen.)
150 gr.
sperzieboontjes
2 rode
lomboks
150 gr.
taugé
3 flinke
theel. asem. (tamarinde)
1 aardappel
2 eetl water
Bereiding:
Wrijf of
maal de pinda's en de lomboks fijn tot een pasta. Kook de aardappel en pureer
deze. Was vervolgens de groenten en snijd deze fijn en blancheer deze.
Meng de
aardappelpuree met de pinda's, de lomboks, de asem, de kencur en het water tot
een saus en meng deze saus door de groenten.
Tip: Lekker
met krupuk udang of emping.