Recept: Lotek (Javaanse groenteschotel)


Lotek is een heerlijke groenteschotel en wordt vrij veel op Java gegeten. Het lijkt een klein beetje op de "bekende" Gado Gado.

Ingrediënten:

100 gr. spinazie
70 gr pinda's (of 2 grote eetlepels pindakaas / klein beetje zelf inschatten)
100 gr. kool (witte of Chinese kool)
1/2 theel. kencur (Kencur wordt vers en in poedervorm verkocht. Kencur behoort tot de gemberachtigen.)
150 gr. sperzieboontjes
2 rode lomboks
150 gr. taugé
3 flinke theel. asem. (tamarinde)
1 aardappel
2 eetl water

Bereiding:

Wrijf of maal de pinda's en de lomboks fijn tot een pasta. Kook de aardappel en pureer deze. Was vervolgens de groenten en snijd deze fijn en blancheer deze.

Meng de aardappelpuree met de pinda's, de lomboks, de asem, de kencur en het water tot een saus en meng deze saus door de groenten.

Tip: Lekker met krupuk udang of emping.

Populaire posts