Wijn uit Bali

Frankrijk staat bij wijnliefhebbers bekend als hét wijnland bij uitstek maar ook Indonesië kent een beperkte wijnbouw doch dat weten nog maar weinig mensen. Een tijdje geleden is zelfs een Balinese wijn in de prijzen gevallen op een internationale wijnwedstrijd in Frankrijk. En het is niet de eerste keer dat de maker van deze wijn in de prijzen is gevallen.

De "Jepun Sparkling Rosé" geproduceerd door Hatten Wines kreeg een zilveren medaille op de internationale wedstrijd voor rosé wijnen in Cannes. Een bijzondere prestatie voor de Balinese wijnmaker.

'Dit betekent dat wij de méthode champenoise (de traditioneel Franse methode die wordt gebruikt voor het maken van wijn) heel accuraat en met zorg hebben toegepast', aldus Ida Bagus Rai Budarsa, de trotse eigenaar van Hatten Wines.

Hij legt uit dat de Balinese wijn handmatig wordt geproduceerd op Bali, door Balinezen. Dat doen volgens hem niet veel wijnmakerijen. In dit warme klimaat zonder lente en herfst heeft de regen in slechts twee seizoenen plaats, de een heftiger dan de ander. Er wordt veel gebruik gemaakt van de tafeldruif Alphonse Lavallée. Door het klimaat is de cyclus van de plant korter en een continue afwisseling van oogsten en snoeien. Er kan zelfs tot ongeveer 6x per jaar worden geoogst.

Populaire posts