Weekrecept: Saté pusut siap
Ingrediënten:
½ kg
kipgehakt
8 sjalotjes
75 ml dikke
kokosmelk (santen asli)
2 limoenen
uitpersen voor het sap
1 groot stuk
gula djawa of 3 eetl vloeibare (plamsuiker)
zout naar
smaak
plantaardige
olie
satéstokjes
Boemboes:
3 teentjes
knoflook
6 rawits of
2 grote lomboks
4 cm
kunyit/koenjit (kurmkuma) of 2 theel. poeder
Bereiding:
Maal de
ingrediënten voor de boemboe fijn tot er een mooie gladde pasta ontstaat. Snijd de sjalotjes fijn.
Verhit in een wadjan of braadpan de olie en fruit de sjalotten mooi goudbruin.
Laat daarna wel eventjes uitlekken op keukenpapier.
Meng het
gehakt met de boemboe, de sjalotten, de kokosmelk, het limoensap, de palmsuiker
en het zout en maak van deze massa bolletjes van 1 eetl groot. Druk de
bolletjes samen en om de saté stokjes heen en rooster deze in de oven of op de
BBQ bruin en gaar. laat de saté niet te zwart worden want dat gebeurt erg snel.
Lekker met ketjapsaus.