Tino ransa
Tino ransa
Pittig en
lekker gekruid gestoofd varkensvlees.
Ingrediënten:
½ kg. varkenslappen en wellicht een paar speklapjes (altijd lekker)
3 rode
lomboks
1 theel.
zout
150 ml water
3 sjalotten
3 tomaten
1 bosje
selderij
4 eetl. olie
Boemboe
(bumbu):
1
serehstengel
1 cm laos
(of 1 theel. laos poeder)
3 teentjes
knoflook
Voeg dan de
boemboe, de sjalotten, het zout en de
selderij toe en bak dit nog voor 3 minuten. Dan de tomaten en het water erbij
doen en stoof het gerecht, op een klein
vuurtje ongeveer 15 minuten totdat het vlees gaar is.
Bereiding:
Snijd de
lomboks in keurige en smalle reepjes
(zaadjes erbij houden), de sjalotten, de tomaten en de selderij fijn. Wrijf of
maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wadjan
de olie en bak hierin het, in blokjes gesneden, vlees met de lomboks
in ca. 8 minuten.