Tino ransa

Tino ransa
Pittig en lekker gekruid gestoofd varkensvlees.

Ingrediënten:

½ kg. varkenslappen en wellicht een paar speklapjes (altijd lekker)
3 rode lomboks
1 theel. zout
150 ml water
3 sjalotten
3 tomaten
1 bosje selderij
4 eetl. olie
Boemboe (bumbu): 
1 serehstengel
1 cm laos (of 1 theel. laos poeder)
3 teentjes knoflook
Voeg dan de boemboe, de sjalotten, het  zout en de selderij toe en bak dit nog voor 3 minuten. Dan de tomaten en het water erbij doen en stoof het gerecht, op een klein vuurtje ongeveer 15 minuten totdat het vlees gaar is.

Bereiding:

Snijd de lomboks in keurige en smalle  reepjes (zaadjes erbij houden), de sjalotten, de tomaten en de selderij fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wadjan de olie en bak hierin het, in blokjes gesneden, vlees met de lomboks  in ca. 8 minuten.



Populaire posts