Weekrecept: Babi pedis dan daun papaya
Ingrediënten:
500 gr.
varkensvlees
250 gr.
papayablad ( kan vervangen worden door andijvie- of boerenkool -bladeren)
zout naar
smaak
7 sjalotten
3 teentjes
knoflook
1 stukje
djahé/gember, 5 cm
2 stengels
sereh
7 rawits
(kleine pepertjes)
1 klein
blokje trassi
2 eetl. olie
Bereiding:
Snijd het
vlees in kleine blokjes. Maak de groenten schoon en snijd deze klein. Zet de
gesneden papayabladeren (of de vervanging) weg, in wat water met zout.
Doe de
schoongemaakte sjalotten, knoflook, gember, trassi, rawits in de vijzel en
wrijf deze fijn.
Verhit wat
olie in een wok en bak het vlees bruin. Voeg daarna de kruidenpasta en de
gekneusde sereh stengels toe. Roerbak dit alles in ca. 1 minuut. Voeg 1 dl
water, de papaya met wat zout naar smaak toe, tot de papayabladeren zacht zijn.