Lekker recept: Bistik Tahu
Ingrediënten:
2 blokken
tahu/tofu
1 ei
1 eetl
tarwebloem
1 1/2 eetl
rijstemeel
4 eetl
ketjap manis
2 eetl
rundervet (of boter)
olie
5 rode uien
3 teentjes
knoflook
1/4 theel
nootmuskaat
zout naar
smaak
Bereiding:
Snijd de
tahu in 4 mooie en gelijke plakken. Klop het ei en meng het met de bloem, zout,
het meel en het vet tot een beslag. Wentel de stukken tahu door het beslag.
Verhit in
een wadjan voldoende olie en bak hierin de tahu mooi goudgeel. Laat de tahu
uitlekken op keukenpapier en giet de olie uit de wadjan totdat er nog ongeveer
3 tot 4 eetl olie achterblijft.
Snijd de uien
en de knoflook fijn en bak deze in de wadjan voor 3 minuten. Hou een beetje ui
en knoflook opzij. Doe dan de tahu erbij samen met de overige uien en knoflook.
Giet de ketjap en de nootmuskaat erover en op een klein vuurtje laten sudderen totdat
de ketjap in de tahu is ingetrokken.