Lekker recept: Bistik Tahu


Plakken “tahu” met ui, knoflook en ketjap

Ingrediënten:

2 blokken tahu/tofu
1 ei
1 eetl tarwebloem
1 1/2 eetl rijstemeel
4 eetl ketjap manis
2 eetl rundervet (of boter)
olie
5 rode uien
3 teentjes knoflook
1/4 theel nootmuskaat
zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de tahu in 4 mooie en gelijke plakken. Klop het ei en meng het met de bloem, zout, het meel en het vet tot een beslag. Wentel de stukken tahu door het beslag.

Verhit in een wadjan voldoende olie en bak hierin de tahu mooi goudgeel. Laat de tahu uitlekken op keukenpapier en giet de olie uit de wadjan totdat er nog ongeveer 3 tot 4 eetl olie achterblijft.

Snijd de uien en de knoflook fijn en bak deze in de wadjan voor 3 minuten. Hou een beetje ui en knoflook opzij. Doe dan de tahu erbij samen met de overige uien en knoflook. Giet de ketjap en de nootmuskaat erover en op een klein vuurtje laten sudderen totdat de ketjap in de tahu is ingetrokken.

Populaire posts