dinsdag 5 februari 2019

Niet alledaags recept; Sambal Goreng Babi Ginjal

Pittige varkensniertjes

Ingrediënten:

½ Kg varkensniertjes
3 rode lomboks
5 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 dunne prei
1 theel trassi
zout naar smaak
peper naar smaak
1/4 theel nootmuskaat
2 eetl ketjap manis
225 ml water

Bereiding:

Kook de niertjes met een beetje zout gaar in het water en snijd de nietjes daarna in mooie plakjes. Snijd de lomboks in ringetjes. Sjalotjes met de knoflook heel fijn snijden samen met de prei. Verhit in een wadjan of braadpan de olie en fruit hierin de sjalotten, de knoflook, de lomboks en de trassi. Voeg dan de niertjes, de prei, de ketjap en de peper, het zout en de nootmuskaat toe. Dan het water (225 ml)

Echt iets heel anders maar wel erg lekker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: