zondag 10 februari 2019

Lekker receptje; Perkedel Tempé Pedas


Pittige balletjes van tempé

Ingrediënten:

250 gr tempé
100 gr kippengehakt
5 rode rawits of anders 2 grote rode lomboks
1 theel witte peper
zout naar smaak
handjevol selderijblaadjes
1 ei
olie

Bereiding:

Pureer de tempé en snijd de rawitjes en de selderijblaadjes goed fijn. Splits het ei (eiwit en dooier apart). Meng de tempé met het gehakt, de rawits, selderij, de peper, het zout en het eigeel en vorm een homogene massa.

Verdeel de massa in porties van ongeveer 1 eetl en vorm hiervan balletjes en dan een beetje plat maken. Wentel deze door het eiwit. Verhit in een pan de olie en bak de balletjes goudbruin en goed gaar. Laat wel niet te zwart worden.

Serveer o.a. met een lekker ketjapsausje,

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: