Ayam Taliwang – Stukjes geroosterde kip in een pittig sausje
Ingrediënten:
1 hele kip of losse kipstukken zoals poten, vleugeltjes, dijen
etc
2 eetl limoensap
1/2 theel zout
200 ml water
1 eetl plantaardige olie
2 eetl limoensap
1/2 theel zout
200 ml water
1 eetl plantaardige olie
Boemboe:
7 sjalotten of 2 rode uien
3 teentjes knoflook
3 rode loboks
2 cm kencur/kentjoer of een stukje gember
1 theel trassi
2 grote tomaten
1 theel zout
3 teentjes knoflook
3 rode loboks
2 cm kencur/kentjoer of een stukje gember
1 theel trassi
2 grote tomaten
1 theel zout
Bereiding:
Snijd de hele kip in stukken en/of wrijf de lossen stukken kip (pootjes,
vleugels etc.) in met limoensap en het
zout en laat dit een half uurtje intrekken. Maal de ingrediënten voor de
boemboe fijn tot een mooie gladde pasta.
Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe en
voeg dan de kipstukken en het water toe. Stoof de kip een half uurtje op een
heel laag vuurtje. Is de kip mooi gaar, dan de stukken kip onder een grill mooi
goudbruin roosteren. Ook lekker voor op de BBQ! Serveer de kip met de pittige,
rode saus erover.
Lekker met nasi putih (witte rijst)