Weekrecept: Sayur tjampur
Het is ondenkbaar om een rijsttafel te serveren zonder een sayur.
(Sajoer) Omdat in de Indonesische keuken de rijst vrijwel altijd droog wordt
geserveerd, wordt aan de rijsttafel een sajoer toegevoegd, om de rijst van saus
te voorzien.
Ingrediënten:
1 ui
2 teentjes knoflook
1 theel. laos
2 theel. sambal oelek
2 theel. ketoembar
2 eetl. ketjap manis
500 gram gemengde groenten (sperziebonen, bloemkool, wortel,
spruitjes, taugè, witte kool, aubergine etc.)
3 dl bouillon of water
olie.
Bereiding:
Snijd de ui
klein, maak de knoflook schoon en pers hem uit. Meng de ui met de knoflook, de
sambal, de laos, de ketoembar, de koenjit met wat zout.
Wrijf het geheel fijn. Fruit de kruiden in wat hete olie ca 2 min.
Voeg de schoongemaakte en kleingesneden groenten en de ketjap toe.
Wrijf het geheel fijn. Fruit de kruiden in wat hete olie ca 2 min.
Voeg de schoongemaakte en kleingesneden groenten en de ketjap toe.
Laat alles nog even mee fruiten. Voeg tenslotte nog bouillon of water toe en
laat het gerecht nog ca 5 minuten doorkoken.
www.roysrecepten.nl
www.roysrecepten.nl