Recept: Sapi goreng bawang paprika.
Ingrediënten:
½ kg.
rundvlees
1 eetl.
ketjap manis
1 theel.
trassie
3 uien
1theel. gula
djawa of bruine suiker
½ theel
nootmuskaat
1 theel djahé
(gemberpoeder)
2 teentjes
knoflook
2 (punt)paprika’s,
zout en
peper naar smaak
1 theel. bindmiddel
bijv. maïzena
Bereiding:
Snij het
vlees in mooie dunne reepjes. Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Pel de
uien en snijd hem in ringen en de paprika's in stukjes snijden. Vermeng het
vlees met wat zout, peper, nootmuskaat, maïzena, suiker en djahépoeder. Fruit
in wat olie de trassie, knoflook en de ui-ringen. Doe er dan de paprika bij. Het
geheel nog eventjes 3 minuten door bakken.
Schep alles
uit de pan in doe het is een schaal. Bak in de overgebleven olie de reepjes
vlees tot ze van kleur veranderen en voeg dan de ketjap, het ui- en paprika mengsel
toe en laat nog eventjes lekker door sudderen. Wel voortdurend blijven roeren want
het bakt snel aan. Er mag wel een heel klein beetje water bij mocht het alsnog
aanbranden.
Op een
platte schaal serveren met nasi putih (witte rijst).