Sambal goreng hati ayam
Ingrediënten:
500 gram
kippenlevertjes
2 lombok (of
1 eetlepel sambal oelek)
2 uien
5 teentjes
knoflook
1 stengel
sereh
1 theel.
laos of 3 kleine schijfjes
1 theel.
suiker
2 blaadjes
daon djeroek poeroet
4
kemirienootjes
olie
asem water
zout
santen en
een beetje citroensap
Bereiding:
De in kleine
stukjes gesneden levertjes, worden in water met zout eventjes gekookt. Hierna
worden de fijngesneden uien (kleine ringetjes) en knoflook samen met de lombok,
gemalen kemirienootjes, laos, suiker en een klein beetje zout aangebakken in de
olie.
Voeg dan de
levertjes toe, bak het geheel even aan en voeg daarna de santen,doan djeroek
poeroet blaadjes en de gekneusde sereh toe.
Eventjes op
een klein vuurtje lekker laten bakken. Na een korte tijd asemwater toevoegen.
Kook het geheel goed door.
Bijna klaar
? Heel klein beetje citroensap bijdoen. Mmmmm... en natuurlijk een beetje
bawang goreng erover strooien. (gebakken uitjes)