Weekrecept: Hachee Timor
Kruidige
hachee van rundvlees, uien, lombok en kokos.
Ingrediënten:
1 kg
runderlappen
2 grote uien
4 teentjes knoflook
1 flinke eetl. santen
1 eetl. koffiemelk of koksroom
1 theel. laos
2 theel. ketumbar
1 theel. djinten
2 eetl. asem
2 theel. serehpoeder
2 lomboks
6 kemirienoten
2 daun djeruk purut
zout naar smaak
2,5 dl. water
olie
2 grote uien
4 teentjes knoflook
1 flinke eetl. santen
1 eetl. koffiemelk of koksroom
1 theel. laos
2 theel. ketumbar
1 theel. djinten
2 eetl. asem
2 theel. serehpoeder
2 lomboks
6 kemirienoten
2 daun djeruk purut
zout naar smaak
2,5 dl. water
olie
Bereiding:
Snijd het
vlees in stukjes. Maak de uien en knoflook schoon en fijn. Maak de ui,
knoflook, asem, laos, ketumbar, djinten, lombok, kemirienoten en sereh fijn in
de tjobek of gebruik een blender.
Meng het
vlees met de fijngemaakte pasta en schep het goed door. Laat het ongeveer 2 uur
marineren en schep het regelmatig door. Verhit de olie in de pan en bak het
vlees aan alle kanten goed aan.
Voeg het
water toe met de djeruk purut. Roer even door, zet het op een laag vuur en laat
het vlees gaar sudderen. Verwijder voor het serveren de djeruk purut en laat de
santen in de saus smelten en voeg daarne de koffiemelk of koksroom toe.
Regelmatig omschudden en af en toe een beetje water erbij doen.