Recept: Sate hati bumbu gulai


Lekker gekruide sate van runderlever

Ingrediënten:

½ kg runder lever
2 kruidnagel
1 theel zout
1 cm kaneel of een ½ theel
1 sereh stengel
1 flinke theel kunjit/Kurkuma poeder
2 theel gula djawa/palmsuiker
1 eetl asem siroop
400 ml santen
2 eetl plantaardige olie

Bumbu/boemboe:

5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
1 flinke theel kunjit poeder
1/2 theel ketumbar
1/2 theel djinten

Bereiding:

Snijd de runderlever in niet al te grote stukjes. Maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een mooie en gladde pasta. Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels, de kaneel, de sereh en de koenjit.

Voeg dan het vlees toe samen met het zout en de gula djawa en bak dit in ca 2 á 3 minuutjes. Doe de santen erbij en kook het geheel op een zacht vuurtje gaar. Tijdens het gaar pruttelen, de asem erbij doen.

Nadat het vlees is gegaard deze dan aan de stokjes rijgen en rooster dan de sate op de BBQ of in de grill in de keuken, mooi bruin, Tijdens het roosteren de sate af en toe besprenkelen met de saus.


Populaire posts