Recept: Sate hati bumbu gulai
Ingrediënten:
½
kg runder lever
2
kruidnagel
1
theel zout
1
cm kaneel of een ½ theel
1
sereh stengel
1
flinke theel kunjit/Kurkuma
poeder
2
theel gula djawa/palmsuiker
1
eetl asem siroop
400
ml santen
2
eetl plantaardige olie
Bumbu/boemboe:
5
sjalotjes
3
teentjes knoflook
1
flinke theel kunjit poeder
1/2
theel ketumbar
1/2
theel djinten
Bereiding:
Snijd
de runderlever in niet al te grote stukjes. Maal de ingrediënten voor
de bumbu fijn tot een mooie en gladde pasta. Verhit in een pan de
olie en fruit de bumbu samen met de kruidnagels, de kaneel, de sereh
en de koenjit.
Voeg
dan het vlees toe samen met het zout en de gula djawa en bak dit in
ca 2 á 3 minuutjes. Doe de santen erbij en kook het geheel op een
zacht vuurtje gaar. Tijdens het gaar pruttelen, de asem erbij doen.
Nadat
het vlees is gegaard deze dan aan de stokjes rijgen en rooster dan de
sate op de BBQ of in de grill in de keuken, mooi bruin, Tijdens het
roosteren de sate af en toe besprenkelen met de saus.