Heerlijk recept: Tom Kha Kai. Kippensoep met een kruidige kokossmaak.
Deze lichte,
romige klassieke Thaise kippensoep met
een kruidige kokossmaak heeft tevens een hete, zoete en enigszins zure
smaak. Inderdaad is dit een bekende
Thaise soep doch in Indonesië verschijnt deze heerlijke soep steeds meer
op het menu en zeker in de betere hotels.
Ingrediënten:
(4 pers.)
1/2 ltr.
kippenbouillon
kokosmelk
klein pakje/blikje
3 kipfilets
1 limoen
3 eetl
vissaus
8 cm laos
4 cm
gemberwortel of een half theel. gemberpoeder/djahé
4
citroenbladeren
2 stengels
sereh
2 kleine
bosuitjes
2 groene
lomboks
250 gr.
oesterzwammen of 250 gr gesneden champignons
1/2 theel
palmsuiker/gula djawa
Bereiding:
Snijd de kip
in stukjes en marineer deze voor een half uurtje in de vissaus.
Snijd de
lomboks in ringetjes (de zaadjes erin laten) en de sereh in kleine stukjes
snijden en pletten. Verhit nu de bouillon en doe daar de kokosmelk bij.
Eventjes daarna de limoensap, beetje vissaus, gember en de laos er aan
toevoegen. Ook kan je nu de sereh, de
stukjes kip (laten garen in de soep), de zwammen (in stukjes) en de
citroenbladeren er bij doen. Op het laatst kan je de in kleine ringetjes
gesneden bosuitjes, toevoegen.
Stoof dit
geheel ongeveer 20 minuten en roer dan pas de lomboks er door.
Af en toe
kan er wat water bij want het mag zeker niet te dik worden.
De soep
wordt niet gezeefd bij het opdienen. Gewoon er alles in laten
althans…dat is gebruikelijk en ziet lekker uit. Gebruik voor de garnering wat
korianderblaadjes
Tip: wat
middel grote garnaaltjes erbij doen, kan zeker geen kwaad.