Heerlijk recept: Tom Kha Kai. Kippensoep met een kruidige kokossmaak.


Deze lichte, romige klassieke Thaise kippensoep met een kruidige kokossmaak heeft tevens een hete, zoete en enigszins zure smaak.  Inderdaad is dit een bekende Thaise soep doch in Indonesië verschijnt deze heerlijke soep steeds meer op het menu en zeker in de betere hotels.

Ingrediënten: (4 pers.)

1/2 ltr. kippenbouillon
kokosmelk klein pakje/blikje
3 kipfilets
1 limoen
3 eetl vissaus
8 cm laos
4 cm gemberwortel of een half theel. gemberpoeder/djahé
4 citroenbladeren
2 stengels sereh
2 kleine bosuitjes
2 groene lomboks
250 gr. oesterzwammen of 250 gr gesneden champignons

1/2 theel palmsuiker/gula djawa


Bereiding:

Snijd de kip in stukjes en marineer deze voor een half uurtje in de vissaus.

Snijd de lomboks in ringetjes (de zaadjes erin laten) en de sereh in kleine stukjes snijden en pletten. Verhit nu de bouillon en doe daar de kokosmelk bij. Eventjes daarna de limoensap, beetje vissaus, gember en de laos er aan toevoegen. Ook kan je nu  de sereh, de stukjes kip (laten garen in de soep), de zwammen (in stukjes) en de citroenbladeren er bij doen. Op het laatst kan je de in kleine ringetjes gesneden bosuitjes, toevoegen.

Stoof dit geheel ongeveer 20 minuten en roer dan pas de lomboks er door.
Af en toe kan er wat water bij want het mag zeker niet te dik worden.
De soep wordt niet gezeefd bij het opdienen. Gewoon er alles in laten althans…dat is gebruikelijk en ziet lekker uit. Gebruik voor de garnering wat korianderblaadjes

Tip: wat middel grote garnaaltjes erbij doen, kan zeker geen kwaad.


Populaire posts