Paha ayam pangang

Geroosterde kip in een pikante saus

Ingrediënten:
 
4 kippenpoten en wat kippenvleugeltjes
1 eetl. citroensap
2 eetl. ketjap manis
olie
beetje zout naar smaak
4 teentjes knoflook
3 cm gember (djahé) of een flinke theel. gemberpoeder

Ingrediënten voor de saus:

1 eetl. citroensap of limoensap
100 ml water
1 eetl oestersaus
2 teentje knoflook
1 theel ketumbar
2 theel. gula djawa of bruine rietsuiker
3 rode lomboks

Bereiding:

Maak de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie gladde pasta. Meng de boemboe met de ketjap, de olie en het citroensap en marineer hiermee de kippenpoten. Laat dit voor 1 uur staan. Rooster de kippenpoten boven een houtskoolvuurtje of bij u in de oven (180c.) in 45 minuten langzaam gaar. Vergeet natuurlijk niet, om af en de kip te draaien.

Populaire posts