Paha ayam pangang
Geroosterde
kip in een pikante saus
Ingrediënten:
4 kippenpoten
en wat kippenvleugeltjes
1 eetl.
citroensap
2 eetl.
ketjap manis
olie
beetje zout
naar smaak
4 teentjes
knoflook
3 cm gember
(djahé) of een flinke theel. gemberpoeder
Ingrediënten
voor de saus:
1 eetl.
citroensap of limoensap
100 ml water
1 eetl
oestersaus
2 teentje
knoflook
1 theel
ketumbar
2 theel.
gula djawa of bruine rietsuiker
3 rode
lomboks
Bereiding:
Maak de
ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie gladde pasta. Meng de boemboe
met de ketjap, de olie en het citroensap en marineer hiermee de kippenpoten.
Laat dit voor 1 uur staan. Rooster de kippenpoten boven een houtskoolvuurtje of
bij u in de oven (180c.) in 45 minuten langzaam gaar. Vergeet natuurlijk niet,
om af en de kip te draaien.