Recept: Pangsit goreng

Pangsit is eigenlijk een chinees recept, maar in de Indische keuken zul je het ook vaak aantreffen. Pangsit is zeker één van mijn favoriete Aziatische snacks. Lekker voor bij de borrel of als voorgerecht bij je Indische rijsttafel. 

Ingrediënten: 

1 á 2 pakken pangsitvellen (wonton velletjes verkrijgbaar bij de toko). Hebben ze geen wonton vellen, neem dan loempiavellen en snijd elk vel in vier gelijke stukken. 

  • 200 gr kippengehakt
  • 200 gr zeer fijn gehakte garnalen
  • 250 gr maiszetmeel (ook bekend onder de handelsnaam Maizena)
  • 1 ei
  • 1/2 theel zout
  • 1 theel peper
  • 1 theel djahé poeder
  • 2 lente ui (bosui)
  • 1 klein pepertje/lombokje (of een half theel sambal oelek)
  • 1 eetl ketjap manis
  • wonton velletjes
  • zonnebloemolie

Bereiding:

Hak de lente ui heel fijn en meng alle ingrediënten goed door elkaar. Schep wat van het mengsel op een wonton velletje en vouw deze dicht als een driehoek. Laat het ongeveer 5 minuten rusten voordat je ze gaat bakken zodat ze goed dicht blijven. Verhit in een wadjan de olie en bak/frituur de wonton goudbruin en gaar (ongeveer 3-4 minuten) en laat ze even uitlekken op keuken papier. 

Herhaal dit totdat het mengsel op is en serveer deze heerlijke hapjes met een zoetzure gember- of chili -sausje. (zie sauzen)

Hieronder een video van verschillende vouwtechnieken:




Populaire posts