zondag 18 juni 2017

Is pangasiusfilet gezond?

Ben je op zoek naar een recept met pangafilet? Dan adviseeren ik je om eerst het onderstaande artikel te lezen. Is pangafilet, pangasius en tilapiafilet slecht en ongezond?

Ben je na het lezen van dit artikel nog steeds van plan om een lekker stukje Panga in de pan te gooien? Ik dacht het niet. Verse goedkope vis!’ Dit is te lezen in diverse advertenties van diverse supermarkten. Ik heb het hier over pangafilet (ook bekend als Pangasius). Ik wil jullie graag informeren over de gevaren van deze vreemde vis. Iets wat ik onlangs op vele internetsites en videoprogramma’s ontdekte.

Panga’s zijn besmet met hoge concentraties van giftige stoffen, bacteriën, arseen, industrieel afvalwater en giftige en schadelijke bijproducten van de groeiende industriële sector. De Mekong rivier in Vietnam is een van de meest vervuilde rivieren van de wereld en dit is juist de plek waar de panga’s worden gekweekt. Toch wordt de pangafilet nog steeds aangeboden door de supermarkten en wordt gekocht door het grote publiek dat vaak niet weet dat ze een besmet visje in hun karretje leggen. Maar……er is een begin gemaakt om de vis uit de schappen te halen. De Carrefour in Spanje gaat in navolging van de Belgische collega’s geen pangasius vis meer verkopen in de supermarkten. Dit ondanks het feit dat Spanje het land was welke de meeste van deze vissoort importeerde.
 
Carrefour is de eerste supermarktketen die in België, Frankrijk en nu ook Spanje de pangasius vis uit de schappen haalt. Andere supermarktketens zoals de Lidl, Día en Mercadona verkopen de pangasius vis nog wel maar de kans is groot dat ook zij binnenkort de vis uit de diepvries bakken zullen halen.

Andere weetjes over deze goedkope vis;

-          Panga’s zijn verpakt en bevroren in vervuild rivierwater.

-          Wat ook niet bekend is over panga is dat hun voeding bestaat uit dode visresten, gedroogd en gemalen in een bloem. Dit product is afkomstig uit Peru. Daarnaast krijgen de panga’s maniok (cassave) en residu van soja en granen. Het spreekt voor zich dat dit voedsel niet lijkt op wat ze eten in hun natuurlijke omgeving. Het lijkt een beetje op de wijze hoe de gekke koeien destijds werden gevoed (koeien werden gevoed met koeien, weet je nog?) De panga voermix is totaal niet-gereglementeerd dus er worden zeer waarschijnlijk nog een aantal andere schadelijke stoffen en hormonen in de mix gegooid. De panga’s groeien 4 keer sneller dan in de natuur… ja, wat zit er nu precies in hun voedsel? Panga’s worden geïnjecteerd met gedehydrateerde urine van zwangere vrouwen!

-           Panga’s worden dus geïnjecteerd met urine!. Geen idee hoe ze dit hebben ontdekt maar het is een feit dat als ze de panga injecteren met urine vol vrouwelijke hormonen afkomstig van de gedehydrateerde urine van zwangere vrouwen, de vrouwelijke panga’s sneller groeien en de productie van hun eieren sneller verloopt (een Panga produceert ongeveer 500.000 eieren in één keer). Deze urine is afkomstig van een farmaceutisch bedrijf in China.

-          Je krijgt waar je voor betaalt. Laat je niet verleiden door de waanzinnig goedkope prijs van panga’s. Is het de moeite waard om je gezondheid op het spel te zetten?

-          Kopen van panga´s ondersteunt de gewetenloze, hebzuchtige bedrijven die zich geen zorgen maken over de gezondheid en het welzijn van de mens. Ze zijn alleen bezorgd over de verkoop van zoveel mogelijk panga´s aan nietsvermoedende consumenten.


-          Het eten van pangafilet kan u logischerwijs ziek maken. Als u nog niet meteen ziek wordt (braken, diarree als gevolg van een ernstige voedselvergiftiging) dan kan ik u feliciteren: u heeft een ijzeren maag! Maar je hebt altijd nog een behoorlijke berg gif in je lichaam gekregen.

2 opmerkingen:

Reacties: