Weekrecept: Ikan goreng rica-rica (rica2)

Gebakken makreel in een pittige en een enigszins zoete tomatensaus.

Ingredienten:

3 verse makrelen
3 tomaten
1 theel. riet/palmsuiker
2 eetl. azijn
3 salam blaadjes
3 jeruk purut blaadjes

Boemboe (bumbu):

4 cm djahé (of een theel. gemberpoeder/djahé)
3 sjalotjes
4 cm laos (of een flinke theel. laospoeder)
4 teentjes knoflook
2 rode lomboks
1 theel. zout
6 eetl. plantaardige olie

Bereiding:

Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verhit in een grote braadpan of wadjan de olie en bak de vis mooi bruin en gaar. Schep de vis uit de pan en leg deze op een schaal.

Voeg de nu boemboe toe aan de olie en bak dit ongeveer 3 minuutjes. Voeg dan de salam, de jeruk purut blaadjes, de tomaten, de palmsuiker, het zout en de azijn toe en laat het zachtjes voor 3 minuten sudderen. Giet deze heerlijke saus over de vis. Je kan de vis ook heel eventjes mee laten pruttelen in de saus. Niet te lang, anders valt de vis uit elkaar. Lekker met nasi putih (witte rijs) of papeda.  

Populaire posts