Weekrecept: Tino ransa
Ingrediënten:
½ kg.
varkenslappen
3 rode
lomboks
1 theel.
zout
150 ml water
3 sjalotten
3 tomaten
1 bosje
selderij
4 eetl. olie
Boemboe:
1
serehstengel
1 cm laos
(of 1 theel. laos poeder)
3 teentjes
knoflook
Bereiding:
Snijd de
lomboks in keurige en smalle reepjes
(zaadjes erbij houden), de sjalotten, de tomaten en de selderij fijn. Wrijf of
maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wadjan
de olie en bak hierin het vlees met de lomboks
in ca. 8 minuten. Voeg dan de boemboe, de sjalotten, het zout en de selderij toe en bak dit nog voor 3
minuten. Dan de tomaten en het water erbij doen
en stoof het gerecht, op een klein vuurtje ongeveer 15 minuten totdat het vlees gaar is.