zaterdag 2 december 2017

Bali een van de beste streetfood bestemmingen ter wereld....

Ben jij een street food-liefhebber? Dan ben je op Bali aan het juiste adres. Volgens CNN is dit populaire toeristeneiland een van de beste street food bestemmingen ter wereld. Veel toeristen eten liever niet op straat bij de kaki lima (de mobiele eetkarretjes) of de eenvoudige eetstalletjes. Dit omdat zij vraagtekens zetten bij de hygiënische omstandigheden van de voedselbereiding. Toeristen laten deze eenvoudige eetgelegenheden daarom liever links liggen en kiezen ervoor eten te bestellen in een restaurant.

Best wel jammer eigenlijk, want volgens CNN kun je juist bij die eenvoudige eetstalletjes terecht voor de heerlijkste authentieke straatgerechten. Het lekkerste straatgerecht dat je zeker een keer moet proberen wanneer je op Bali bent, is babi guling of geroosterd speenvarken, schrijft Samantha Brown van Travelfish.org: 'De Balinezen dienen het hele varken op. Er wordt dus niets verspild.'

Het restaurant van Ibu Oka in Ubud is misschien wel de bekendste eetgelegenheid op Bali waar babi guling te verkrijgen is. Brown raadt toeristen echter babi guling aan die wordt verkocht in eenvoudige eetgelegenheden in Sanur.

Probeer babi guling kampung (babi guling gemaakt door lokale dorpsbewoners). Het is zeer smakelijk, nog smakelijker zelfs dan die van Ibu Oka. De kruiden zijn scherper, de varkenshuid krokanter en de porties groter!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: