dinsdag 5 december 2017

Lekkerste loempia's komen uit Semarang

Semarang, de hoofdstad van de provincie Midden-Java, wordt ook wel de loempia-stad van Indonesië genoemd. Volgens Indonesiërs kun je hier de lekkerste loempia's krijgen. Er zijn in Semarang diverse winkeltjes die loempia's verkopen. Maar 'Lunpia Gang Lombok' in de Chinese wijk verkoopt volgens de inwoners van de stad, en ook volgens Indonesiënu, de allerlekkerste loempia's van Semarang. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het er erg druk kan zijn.

Lunpia Gang Lombok verkoopt 2 soorten loempia's: Lunpia Basah (ongefrituurde loempia) en Lunpia Goreng (gefrituurde loempia). De vulling van de loempia bestaat uit een mix van o.a jonge bamboescheuten, ei en garnalen. De zelfgemaakte loempiavellen worden gevuld en gerold – en daarna eventueel gebakken – waar je bij staat. Je kunt de loempia's ter plekke opeten aan een tafel in het eethuisje. Maar je kunt de loempia's, net zoals veel Indonesiërs doen, ook meenemen. De loempia's worden dan verpakt in een gevlochten doosje.

Ofschoon loempia's een specialiteit zijn van Semarang, komen de lekkernijen niet uit deze Midden-Javaanse stad, maar uit China. De loempia begon bekendheid te krijgen toen de Chinese gemeenschap zich permanent in Semarang ging vestigen. Na een aantal aanpassingen in de loop der tijd, is de loempia geworden zoals die nu is, aangepast aan de Javaanse tong.

Lunpia Gang Lombok ligt naast de Tay Kak Sie tempel en is het oudste loempia eethuisje in Semarang. De eetgelegenheid ligt op een locatie die voor buitenlandse toeristen misschien niet makkelijk te vinden is. Het eethuisje is erg klein, verouderd en ligt aan een stinkende kali (kanaal). Maar dat doet niets af aan het feit dat de loempia's erg lekker zijn. Hier ervaar je het echte Semarang.

LUNPIA GANG LOMBOK
ADRES: GANG LOMBOK NO. 11, SEMARANG
PRIJZEN: 12.000 RUPIAH PER LOEMPIA

GEOPEND VAN 08.00 - 17.00 UUR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: