Kembang Kol Goreng
Ingrediënten:
1 klein
bloemkooltje
olie
Beslag:
2 eieren
150 gr.
bloem
2 eetl.
gehakte selderij
1 theel.
palmsuiker (gula jawa)
1/2 theel.
peper
1/2 theel.
djahé (gemberpoeder)
zout naar
smaak
1 theel.
limoensap
eventueel 1
eetl. water om een nog mooier en luchtiger beslag te krijgen.
Bereiding:
Snijd de
roosjes van de bloemkool af maar zorg ervoor dat deze niet al te groot zijn.
Kluts de eieren op en meng de overige ingrediënten voor het beslag er goed
doorheen zodat er een luchtig beslag gevormd wordt. Schep de bloemkoolroosjes
voorzichtig erdoor.
Verhit in
een wadjan de olie en frituur de bloemkoolroosjes mooi goudbruin. Laat de
bloemkoolroosjes eventjes uitlekken op een stukje keukenpapier voor het
serveren