Recept: Lekker biefstukje uit Java.


Bistik Jawa - Biefstuk volgens Javaans recept. Compleet met sausje.

Ingrediënten:

3 c.q. 4 biefstukjes
2 sjalotjes
2 eetl boter

Boemboe (bumbu):

5 teentjes knoflook
1/2 theel peper
1/4 theel nootmuskaat
1 eetl kecap manis

Ingrediënten saus:

1/2 ui, grof gesneden
2 eetl bakboter
200 ml water
1 eetl azijn
1 theel palmsuiker (gula djawa)
1/2 theel zout
2 eetl kecap manis
1 theel maizena op gelost in 1 eetl water

Bereiding:

Als het dikke lappen biefstuk zijn, dan de biefstuk in dunnere lapjes snijden. Snijd de sjalotjes fijn. Maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een mooie en gladde pasta. Meng dit samen met de sjalotjes door het vlees en laat dit ongeveer een uurtje intrekken. Verhit in een pan de boter en bak het vlees bruin en gaar. Giet de eerder gemaakte saus over de biefstuk en serveer.

Bereiding saus:

Verhit in een pan de boter en bak de ui glazig. Voeg dan het water, de azijn, de palmsuiker, het zout en de kecap toe en laat dit zachtjes koken. Dan de opgeloste maïzena toevoegen en zachtjes laten koken totdat de saus gebonden is. Blijven roeren zodat de saus zeker niet aanbrand.


Populaire posts