Recept; Udang Masak Rica-Rica Jerbung

Gebakken garnalen in een lekkere pittige tomaten saus

Ingrediënten:

1/2 kg grote garnalen
100 ml water
1/2 theel zout
1/2 theel gula djawa
3 eetl plantaardige olie
sap van één limoentje

Boemboe/bumbu:

5 sjalotjes of 2 grote uien
5 teentjes knoflook
3 rode lomboks
3 rode rawits
1 cm djahé
2 grote tomaten

Bereiding:

Maak de garnalen goed schoon. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een mooie gladde pasta. Marineer de garnalen met het limoensap en het zout en laat dit ongeveer 20 minuutjes intrekken.

Verhit in een wadjan of pan de olie en fruit de boemboe. Voeg dan de garnalen toe en bak deze totdat ze van kleur veranderen. Dan het water, het zout en de palmsuiker toevoegen en bak de garnalen verder gaar. Dat wordt zeker smullen. Lekker met nasi putih (witte rijst)

Populaire posts