Jakarta, de stad van lekker eten.

Jakarta is meer dan alleen files en verkeersopstoppingen. Jakarta is een stad waar je werkelijk van alles kunt eten.

Ben je op bezoek bij familie en vrienden die geen zin hebben om te koken? Geen nood, bestel je maaltijd dan telefonisch. Niet alleen pizza, Chinees of steak. De maaltijd bezorgdiensten bezorgen werkelijk van alles bij je thuis, van simpele gado-gado tot een complete rijsttafel, van s ‘ochtends vroeg tot s ‘avonds laat.
Een snelle hap kun je telefonisch bestellen. Zelfs McDonalds en KFC brengen de bestelling bij je thuis. Je kunt ook een ojek bestuurder (ojek=motortaxi) vragen eten voor je te halen, wel tegen betaling natuurlijk.

 Verkopers die met hun mobiele eetkarretjes de straten van Jakarta rondgaan, bieden 24 uur per dag hun eetwaren aan. Van mie bakso (miesoep met vleesballetjes) tot sate ayam (kipsaté), van siomay (lijkt een beetje op gestoomde dimsum met pindasaus) tot bami goreng.

Je vindt hen overal in de hoofdstad, behalve misschien langs de autowegen en de tolwegen. Echter, op bepaalde uren of bepaalde dagen - bijvoorbeeld 's ochtends vroeg, 's avonds laat, tijdens files of wanneer er overstromingen zijn – zijn de autowegen ook voor hen geen onbekend terrein.

Behalve dat Indonesiërs dol zijn op eten, zijn ze ook fanatieke internetgebruikers. Indonesiërs vinden het fijn ergens te eten en te drinken terwijl ze ook gebruik kunnen maken van draadloos internet. Restaurants en eethuisjes spelen daar natuurlijk op in. Zelfs eenvoudige eetstalletjes bieden deze faciliteit aan. WiFi in eetgelegenheden is over het algemeen gratis. Consumptie is natuurlijk wel verplicht.

Qua eten heeft Jakarta van alles te bieden. Van traditioneel tot modern, van westers tot oosters. Ben je een liefhebber van eten? Dan is Jakarta the place to be.

Echt waar…. Jakarta is zeker een bezoek waard.

Populaire posts