Recept: Daging bumbu Bali
Ingrediënten:
½ kg
rundvlees
5 sjalotjes
2 teentjes
knoflook
3 grote
verse rode lomboks
1 theel.
trassi
1 theel.
asem
2 cm laos
3
salamblaadjes
1
serehstengel
2 stukjes
gula jawa of een eetl. rietsuiker
2 eetl
ketjap manis
zout naar
smaak
150 ml water
plantaardige
olie
Bereiding:
Snijd het
vlees in niet al te dikke reepjes. Snijd
de lomboks in kleine ringetjes en de snijd de sjalotten en de knoflook fijn..
Kneus dit met de trassi, de asem, de laos, de sereh en de salam.
Verhit in
een wadjan of braadpan wat olie en fruit daarin dit mengsel ongeveer 3 minuten.
Dan het vlees samen met de suiker, de ketjap, het zout en het water erbij doen.
Stoof het vlees gaar en mocht het nodige zijn, voeg er dan nog een beetje
(warm) water bij.