recept: Moegalgal – Mugalgal. Stoofpotje van lamsvlees

Ingrediënten:

  • ½ kg lamsvlees
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 eetl. plantaardige olie
  • 2 theel. peper
  • zout naar smaak
  • 1 limoen (sap)
  • ¼ ltr. water
  • optie: 1 paprika

 Bereiding:

 Snijd het vlees in mooie grove dobbelsteentjes. Hak of snijd de knoflook fijn.

Verhit in een braadpan/wadjan de olie en bak het vlees rondom bruin. Doe dan de knoflook, de peper, zout en de limoensap erbij.  Flink omroeren en dan het water toevoegen. Laat het geheel op een klein vuurtje zachtjes sudderen totdat het vlees gaar is. 

Als optie en wat erg lekker is, om een paprika in kleine reepjes te snijden en pas na enkele minuten toe te voegen zodat er toch nog een beetje “bite” in de paprika zit. 

Heb je wat teveel gemaakt, dan is het mogelijk om dit gerecht in te vriezen.




Populaire posts