Koken met een pisangblad

Als je vis
tijdens het stomen, bakken of grillen in het blad wikkelt, geeft dat blad
gezonde voedingsstoffen af die in het pakketje terecht komen. (denk ‘ns aan die
lekkere pepesan ikan) Daarnaast gaat op deze manier van bereiden niets van de
inhoud verloren, alle sappen, geur en smaak blijven behouden. Het blad geeft
zelf ook nog een licht aroma en het ziet er ook nog eens mooi uit. Snijd een
vierkant en leg dat op je bord als decoratie.
Koken
met bananenblad

Je kunt
bananenblad zelfs als matje gebruiken op de barbecue! Bananenblad is niet
alleen handig, maar het doet ook iets met je maaltijd. Vlees wordt extra mals
in een bananenblad en ander voedsel, zoals rijst, krijgt een heerlijk fris
milde geur en smaak.
Er is 1
klein minpuntje aan bananenbladeren en dat is dat ze een klein beetje poreus
zijn. Dit betekent dat je op moet letten met sauzen want die kunnen een beetje
door het bananenblad heen vloeien.
Pisangblad op de BBQ
Een barbecue
is heerlijk om vlees op te grillen, maar de spijlen van het rooster staan soms
iets te ver uit elkaar voor kleinere hapjes. Kleinere stukken groenten of
garnalen kunnen dan gemakkelijk door het rooster vallen. Dit probleem kan je
snel en simpel oplossen door een stuk bananenblad op het rooster te leggen. Op
het bananenblad kan je veilig en gezond de kleinere barbecuehapjes grillen. Het
bananenblad zal tijdens het grillen van kleur veranderen, het begint met
lichtgroen en daarna wordt het blad bruin.
Bewaren:
In de
koelkast is pisangblad weken lang te bewaren en het is ook prima in te vriezen.
Bananenblad
kun je kopen bij supermarkten en toko’s bij jou in de buurt.
Wat is er
nou leuker dan je gerecht in bananenbladeren te serveren? Bananenbladeren staan
erg leuk op tafel en geven een feestelijke tropische sfeer.