De gezondheidsvoordelen van thee

In een tropisch land als Indonesië is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Een verfrissende dorstlesser en een heel populair drankje onder Indonesiërs is es teh, ijsthee. Niet alleen goedkoop, maar ook nog eens. Thee, koud of warm gedronken, biedt vele gezondheidsvoordelen. Thee kan onder meer het risico op hart- en vaatziekten en Alzheimer verminderen, en kanker helpen voorkomen. Maar dat is niet het enige. 

LAAG CALORIEGEHALTE
Thee bevat weinig tot geen calorieën. In Indonesië verkoopt men ook ijsthee in pakjes of flessen. Bekende merken zijn onder meer Teh SosroTeh Kotak en Teh Gelas. Maar deze drankjes zijn suikerrijk. Het is altijd beter zelf gezette thee te drinken en suiker naar smaak toe te voegen. Maar wat nog beter is, is ongezoete thee.
 
VEEL ANTIOXIDANTEN
Thee zit boordevol antioxidanten. Antioxidanten dragen bij aan een betere gezondheid en
beschermen tegen kanker. Het toevoegen van wat muntblaadjes of limoensap, geeft de thee niet alleen meer smaak, maar verhoogt ook het niveau van de antioxidanten in de thee.

GOED VOOR JE HART
De flavonoïden in thee kunnen het risico op hart- en vaatziekten helpen verlagen, zorgen voor een betere doorstroming van het bloed, beschermen tegen kanker, verminderen het risico op het krijgen van Alzheimer en helpen obesitas te voorkomen.
 
MINDER CAFEÏNE
In thee zit minder cafeïne dan in koffie. En in thee zitten stoffen die de cafeïne afzwakken. 

In Indonesië zijn es teh (ongezoete ijsthee) es teh manis (gezoete ijsthee) of teh hangat (warme kop thee) in elke eet- of drinkgelegenheid te verkrijgen. De prijs van een glas gezoete ijsthee begint vanaf zo'n 3000 rupiah. Voor een kopje warme thee ben je meestal goedkoper uit. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Een kop thee in een warung (eenvoudig etenshuisje) is bijvoorbeeld goedkoper dan wanneer je thee bestelt in een restaurant.

Populaire posts