Weekrecept; Kaasbolletjes
Dit is niet
echt een Indisch recept maar het wordt wel gemaakt als zoutje voor op feestjes
of zomaar voorbij de tv. Wat is nou
lekkerder en leuker dan een zelfgemaakt "heerlijk" kaaszoutje.
Eenmaal gegeten en je kan er niet van afblijven. Ik weet er alles van.
Enne…..door
dit receptje te plaatsen weet ik, dat ik veel mensen er een plezier mee doe.
Ingrediënten:
300 gr bloem
150 gr
geraspte kaas (belegen)
160 gr
margarine
1 ei
bruin
bakpapier
kwastje
Voorbereiding:
Oven
ongeveer 10 minuten voorverwarmen op 200°c Margarine op kamertemperatuur laten
komen. Ei in een kommetje door elkaar klutsen. Bakplaat uit de oven halen en
bekleden met het bakpapier
Bereidingswijze:
In een kom
de bloem en de geraspte kaas doen, goed door elkaar mengen. De margarine in
stukjes erbij doen. De bloem, geraspte kaas en stukjes margarine tot één geheel
kneden. Flink kneden, het moet een mooie, gladde massa worden.
Vervolgens
van de deegmassa kleine, ronde bolletjes maken. Leg de kaasbolletjes op de met
bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met een kwastje elk bolletje met een
beetje van het geklutst ei en nog een beetje bestrooien met geraspte kaas.
Bak de
bolletjes in de oven op ongeveer 200 °c af, ongeveer 45 minuten.
Smulse.....