De Balinese keuken


Als je niet zoveel
geld wilt uitgeven kan je altijd terecht bij een van de straatstalletjes
(warungs) of eetzaaltjes (rumah makan). Dit zijn de plekken waar vaak de lokale
bevolking komt eten.
Ben je op Bali dan
moet je zeker de specialiteit van Bali eens proeven.
Omdat Bali als
een van de weinige Indonesische eilanden overwegend Hindoeïstisch is i.p.v.
Islamitisch, vind je in veel restaurants en warungs (eethuis) met gerechten
waar varkensvlees in verwerkt is. Eén van de bekendste varkensvlees gerechten
op Bali is Babi Guling ofwel geroosterd speenvarken.
Babi Guling is Balinees
voor "geroosterd speenvarken met Balinese kruiden". Een jong
speenvarken wordt gevuld met een mengsel van kemirinoten, citroengras, rawit
pepers, Base Gede en Base Wangenan. Vervolgens wordt het aan een spit
geroosterd.
“Restaurant Ibu Oka in Ubud” is een begrip op Bali dankzij hun voortreffelijke Babi Guling. Iedere dag tussen 11:00 en 14:30 kun je hier Babi Guling of Babi Guling Special eten. De "special" versie bevat vlees van het beste en tevens zachtste deel van het speenvarken dat aan het spit wordt geroosterd. Een heerlijk bordje Babi Guling met rijst kost ongeveer € 4,-. Eten doe je aan gemeenschappelijke tafel waar je gezellig naast locals of een aantal andere toeristen aan kunt schuiven. Lees ook wat anderen vonden van Babi Guling bij Ibu Oka op TripaAvisor.com.

“Restaurant Ibu Oka in Ubud” is een begrip op Bali dankzij hun voortreffelijke Babi Guling. Iedere dag tussen 11:00 en 14:30 kun je hier Babi Guling of Babi Guling Special eten. De "special" versie bevat vlees van het beste en tevens zachtste deel van het speenvarken dat aan het spit wordt geroosterd. Een heerlijk bordje Babi Guling met rijst kost ongeveer € 4,-. Eten doe je aan gemeenschappelijke tafel waar je gezellig naast locals of een aantal andere toeristen aan kunt schuiven. Lees ook wat anderen vonden van Babi Guling bij Ibu Oka op TripaAvisor.com.