Telor masak kecap
Ingrediënten:
6 eieren
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 lombok (spaanse peper)
1 grote tomaat
3 eetl. olie
6 eetl. ketjap manis (zoet)
zout naar smaak
2 eetl. warm water
6 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 lombok (spaanse peper)
1 grote tomaat
3 eetl. olie
6 eetl. ketjap manis (zoet)
zout naar smaak
2 eetl. warm water
Bereiding:
Kook eerst
de eieren hard, pel ze en snijd deze dan doormidden. Snijd de sjalotten, de knoflook,
de lombok en de tomaat in hele dunne plakjes.
Verhit in een wadjan de olie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook ong. 3 minuutjes.
Verhit in een wadjan de olie en fruit hierin de sjalotjes en de knoflook ong. 3 minuutjes.
Voeg dan de
tomaat en de lombok toe en bak dit nog 2 minuten mee. Dan het zout, de ketjap
en het warme water toevoegen en het geheel nog 2 minuten zachtjes laten
sudderen.
Giet deze heerlijke saus over de eieren.