Weekrecept: Nasi uduk
Ingrediënten:
500 gr.
rijst
3 daun salam
(als je dit nou niet in huis hebt, kan je ook laurierblaadjes gebruiken)
maar.......deze salamblaadjes hebben wel een heerlijke frisse citroen smaak)
1 daun
pandan (pandanblad geeft een lichtgroene kleur en een vanilleachtige smaak.
Vers en bevroren verkrijgbaar bij de betere toko)
1 theel.
gemalen ketoembar
6 dl. santen
1 theel.
zout
Bereiding:
Was de rijst
goed en stoom deze in ca. 20 minuten in een stoompan halfgaar. Knoop de daun
salam samen met de daun pandan. Vermeng in een pan de santen met de pandan en
salam, ketoembar en zout naar smaak en breng alles aan de kook. Roer de
gestoomde rijst door de santen en laat hem op een laag vuurtje koken tot al het
vocht is geabsorbeerd. Doe de rijst weer in de stoompan en stoom hem in
ongeveer 30 min. gaar.