Eten in Sulawesi
In Menado
kun je kiezen uit de Javaanse, Sumatraanse, Chinese en westerse keuken. Typisch
zijn de Minahasarestaurants. De specialiteit van de stad is de bubur manado,
een groentesoep van rijst, mais, cassave, pompoen en waterspinazie.
Toraja
specialiteiten
In Rantepao
worden in de meeste restaurants, eethuisjes en stalletjes Torajagerechten
aangeboden. De lokale specialiteit is pa'piong, een mix van varkensvlees of
kippenvlees en bladgroenten. De bereidingswijze van dit gerecht neemt echter
wel een aantal uur in beslag dus je kunt dit het beste een aantal uur van
tevoren bestellen.
In Makassar
zijn visrestaurants en Chinese restaurants goed vertegenwoordigd in de stad.
Het is natuurlijk ook mogelijk om van de Indonesische of westerse keuken te
genieten. Er zijn ook een aantal bekende fastfoodketens in de stad te vinden.
De lokale specialiteit van Makassar is de coto makassar, een hele hete, sterk
gekruide soep die is gemaakt van de ingewanden van een karbouw.