Recept: Indische kipkluifjes
Ingrediënten:
1 kilo
kippenvleugeltjes en kleine kippenpootjes
5 sjalotjes
4 teentjes
knoflook
1 flinke tl.
ketoembar
1 tl.
djinten
1 tl.
limoensap
2 tl. sambal
oelek
50 gr.
bruine rietsuiker of een flink stukje gula djawa
2 el. ketjap
manis
mespuntje
peper en zout
water
Bereiding:
De
kippenvleugeltjes en pootjes insmeren met een beetje peper en zout en daarna
licht aanbakken in de wadjan met een beetje olie. Voeg de grof gesneden uien en
de knoflook toe en laat dit 10 minuten door garen. Dan een beetje water, de
ketjap en het limoensap erbij doen en roer dit goed door elkaar. De sambal
oelek toevoegen en laat het geheel een half uurtje door sudderen (zachtjes
koken.) Voeg uiteindelijk de rietsuiker toe en laat het geheel nog ongeveer een
half uurtje op een klein vuurtje na sudderen.
Vergeet niet
te roeren en af en toe een beetje water erbij te doen zodat het niet aanbrand.
De laatste tien minuten eventjes erbij blijven en het gerecht lekker laten
aandikken.
Warm....
maar ook koud, is dit kipgerecht niet te versmaden.
Smulse...