Weekrecept: Ketankoek

Ingrediënten:
2 kopjes
ketanmeel (kleefrijstmeel)
1 ¼ kop
geraspte, gedroogde kokos
¾ kop witte
basterdsuiker
2 zakjes
vanille suiker
snufje zout
3 eieren
½ kopje melk
½ kopje
water
Verdere benodigdheden:
Mixer
Ronde,
taartvorm (doorsnee circa 20 of 24 cm)
Voorbereiden:
Oven
voorverwarmen op 200 graden
Vet de
taartvorm dun in met een beetje boter of olie
Bereiding:
Doe de
ketanmeel, geraspte kokos, basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een kom.
Meng alles
met een pollepel alles even goed door elkaar. Voeg water, melk en de eieren
toe. Mix al deze
ingrediënten opnieuw goed door elkaar, totdat het een zachte, gladde massa
wordt. Vul de
taartvorm met deze massa en bak het in de oven af. Na ongeveer 1 uur is de
ketankoek klaar. Goed laten
afkoelen.
Ketankoek
kan zowel koud als warm gegeten worden. In de magnetron kun je het even
opwarmen. De ketankoeken in smalle puntjes aansnijden. ( is namelijk net als de
Hollandse boterkoek vrij zoet!) Tip: Doe er eens stukjes walnoot bij. Ook dat
is verrassend lekker.