Weekrecept: Sop telor (eiersoep)
2 uien
3 runderbouillonblokjes
200 gram
taugé
1 eetlepel
ketjap manis
4 eieren
gebakken
uitjes (bawang goreng)
fijngesneden
selderij
1 lente
uitje
1,5 liter
water
peper en
zout uit een molentje
plantaardige
olie
Bereiding:
Hak de ui
fijn en bak ze mooi goudbruin in wat olie. Breng het water aan de kook en voeg
de ketjap, taugé, de, eerder gebakken uitjes, selderij en de drie
bouillonblokjes toe. Kluts de eieren in een kom, doe er zout en peper naar
smaak bij en voeg de bouillon beetje bij beetje al roerend toe. Verdeel deze
heerlijke eiersoep over 4 soepkommen en strooi er wat gedroogde uitjes over en
klein gesnipperde lente ui voor de garnering.
Tip: voor
een heerlijke pikante smaak, kan er op het laatst een klein, in ringetjes
gesneden, pepertje erdoor geroerd word