Weekrecept: Ikan goreng rica-rica (rica2)
Ingredienten:
3 verse
makrelen
3 tomaten
1 theel.
riet/palmsuiker
2 eetl.
azijn
3 salam
blaadjes
3 jeruk
purut blaadjes
Boemboe
(bumbu):
4 cm djahé
(of een theel. gemberpoeder/djahé)
3 sjalotjes
4 cm laos
(of een flinke theel. laospoeder)
4 teentjes
knoflook
2 rode
lomboks
1 theel.
zout
6 eetl.
plantaardige olie
Bereiding:
Wrijf of
maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in
dunne plakjes. Verhit in een grote braadpan of wadjan de olie en bak de vis
mooi bruin en gaar. Schep de vis uit de pan en leg deze op een schaal.
Voeg de nu
boemboe toe aan de olie en bak dit ongeveer 3 minuutjes. Voeg dan de salam, de
jeruk purut blaadjes, de tomaten, de palmsuiker, het zout en de azijn toe en
laat het zachtjes voor 3 minuten sudderen. Giet deze heerlijke saus over de
vis. Je kan de vis ook heel eventjes mee laten pruttelen in de saus. Niet te
lang, anders valt de vis uit elkaar. Lekker met nasi putih (witte rijs) of
papeda.