maandag 30 oktober 2017

Heetste mie ter wereld.

'Pedas Mampus' is de naam van naar verluidt de heetste mie ter wereld. De Britse food vlogger Ben Sumadiwiria is er tijdelijk doof van geworden.
Voor sommige mensen is heet niet heet genoeg. Een kleine warung in Jakarta heeft voor deze groep mensen Pedas Mampus in het leven geroepen, een miegerecht waarin maar liefst honderd rawit-pepers zijn verwerkt.

Ben Sumadiwiria, een Brit van Indonesische afkomst, ging de uitdaging aan. Na slechts enkele happen, begon hij hevig te transpireren. De man zei dat hij enige tijd niets kon horen. Nadat hij zijn hoofd onder de koude kraan had gehouden, en na het drinken van enkele glazen melk, begon Ben zich weer wat beter te voelen. 'Dit is het heetste wat ik ooit heb gegeten', vertelt de food vlogger.

Pedas Mampus is de heetste mie op de menukaart. De warung biedt ook minder hete mie aan. Er zijn maar liefst tien hitteniveaus. De minst hete mie is Mie Sedang waarin 'slechts' 10 rawitpepers zijn verwerkt. Voordat de rawit-pepers in het gerecht worden verwerkt, worden ze eerst gekookt en vervolgens fijngestampt. 


Volgens de eigenaar van de eetgelegenheid is Pedas Mampus het populairste gerecht op de menukaart.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties: