Recept: Indische loempia (lumpia)
Ingrediënten:
1 pakje
loempiavellen van 40 stuks (verkrijgbaar in de betere toko)
1 kleine
witte kool, fijngesneden
1 dunne
prei, fijngesneden
Pondje taugé
200 gram
kipfilet, in stukjes gesneden
200 gram
varkenslapjes, in stukjes gesneden
2 grote
uien, fijngehakt
3 á 4 tenen
knoflook, fijngehakt
peper, zout
en knoflookpoeder
1 runderbouillonblokje
zonnebloemolie
water en
bloem voor een meelpapje
Bereiding:
Loempiavellen;
te koop bij vrijwel iedere toko. Fruit knoflook, ui en prei in de olie. Voeg er
de in stukjes gesneden kipfilet en varkensvlees aan toe en bak dit nog even
mee. (het vlees koken is ook erg lekker) Kruid het geheel met wat zout en
peper. Doe er daarna de goed uitgelekte groenten bij en bak het mengsel in 3 á
4 minuten. Voeg een bouillonblokje toe en nu meng je alles goed door elkaar.
Eventueel bijkruiden met knoflookpoeder. Dan alles goed uit laten lekken in een vergiet.
Voordat je
de loempia’s gaat bakken, eerst een meelpapje maken van wat bloem en water. Dit
dient als plakmiddel voor de loempiavellen.
Leg op ieder loempiavel 1 á 2 eetlepels
vulling. Sla het velletje dicht en plak het vast met het meelpapje. Vouw ook de
kanten om en plak ze dicht.
Maak de olie
zo heet mogelijk. Bak de loempia aan beide kanten goudbruin.
Serveer de loempia's met een sausje van ketjap manis en tomatenketchup of gewoon met chilisaus.