(Indische gevulde eieren)

Over Indische gevulde eieren hoor je niet zo vaak maar...het bestaat toch echt. Telor stenga radja. Het is gewoon een lekker snoepgerechtje voor bij een glaasje bier of natuurlijk voor op een feestje. Echt een aanrader als je eens wat anders op tafel wilt zetten en de gasten eens wilt verrassen.

Ingrediënten: 

6 hardgekookte eieren
250 gram rundergehakt
1 grote ui, fijngesneden
1 theel. djinten
1 teentje knoflook
een handjevol fijngesneden selderie
mespuntje sambal badjak
klein stukje trassi (zéér fijn gemaakt)

Bereiding:

De eieren hard koken en snijd de eieren overlangs doormidden. Verwijder het eigeel en leg dit apart in een kommetje.

Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui en doe daarna het gehakt en de selderie erbij. Laat het gehakt goed bruin worden onder toevoeging van de overige kruiden. Alles van het vuur halen en eventjes laten afkoelen. Doe het gehakt bij het eigeel en meng het er doorheen. Vul de halve eieren met het mengsel.

Smulse.... 

Populaire posts