Weekrecept: Brambang Isi - gevulde uien

Dit is een heerlijk bijgerecht bij uw rijsttafel. Onbekend maar zeker het proberen waard.

Ingrediënten:

4 grote gele uien
water
zout naar smaak (zeezout is het lekkerste)
3 rode uien
1 eetl. bieslook
1 rode lombok
50 gr. paneermeel
boter
250 ml kippenbouillon (mag je maken van een bouillonblokje)
2 eetl olie

Bereiding:

Kook de geschilde uien eerst 15 minuutjes in een pan met water en zout. Laat de uien goed uitlekken en afkoelen.

Hol dan de uien voorzichtig uit. Snijd de bieslook, de rode uien en de lombok zeer fijn. Het vruchtvlees welke uit de uien komt, ook fijn snijden.

Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin (ong. 3 min.) de uien en de lomboks. Voeg dan het ui-vulsel en de gehakte bieslook toe en meng dit door elkaar. Vul hiermee de uitgeholde uien.

Vet een ovenschaal of een braadslee in en zet de uien in deze schaal. Bestrooi de uien met een klein beetje paneermeel en leg een mespuntje boter op de gepaneerde ui.

Giet de bouillon, voorzichtig, langs de uien en bak de uien in de oven op 200 gr in 30 minuten bruin en gaar.

Smullen maar....

Populaire posts