Weekrecept: Brambang Isi - gevulde uien
Ingrediënten:
4 grote gele
uien
water
zout naar
smaak (zeezout is het lekkerste)
3 rode uien
1 eetl.
bieslook
1 rode
lombok
50 gr.
paneermeel
boter
250 ml
kippenbouillon (mag je maken van een bouillonblokje)
2 eetl olie
Bereiding:
Kook de
geschilde uien eerst 15 minuutjes in een pan met water en zout. Laat de uien
goed uitlekken en afkoelen.
Hol dan de
uien voorzichtig uit. Snijd de bieslook, de rode uien en de lombok zeer fijn.
Het vruchtvlees welke uit de uien komt, ook fijn snijden.
Verhit in
een wok/wadjan de olie en fruit hierin (ong. 3 min.) de uien en de lomboks.
Voeg dan het ui-vulsel en de gehakte bieslook toe en meng dit door elkaar. Vul
hiermee de uitgeholde uien.
Vet een
ovenschaal of een braadslee in en zet de uien in deze schaal. Bestrooi de uien
met een klein beetje paneermeel en leg een mespuntje boter op de gepaneerde ui.
Giet de
bouillon, voorzichtig, langs de uien en bak de uien in de oven op 200 gr in 30
minuten bruin en gaar.
Smullen maar....