Heerlijk recept: Rendang hati
Flink gekruid runderhart of -lever
Ingrediënten:
1 kg
runderhart of runderlever
1
serehstengel, gekneusd
9 dl
(ietsje minder dan 1 ltr) dikke kokosmelk (santen asli)
5 jeruk
purut blaadjes
2 theel. kunyit
1 eetl
asemsiroop
4
kemirinootjes
6 sjalotjes,
3 teentjes
knoflook
5 grote rode
lomboks,
4 cm gember (djahé)
3 cm laos
zout naar smaak
Bereiding:
Maal de ingrediënten
fijn tot een pasta en snijd het hart/lever in dikke plakjes. Verhit in een wadjan de
kokosmelk en voeg daar de ingrediënten en kruiden kruiden aan toe. Als het wat
is ingekookt dan het vlees toevoegen en dit zachtjes 1 uurtje stoven totdat het
vlees mooi gekleurd en gaar is. De saus mooi lekker laten indikken is. Als de saus te dik wordt, kan er gerust wat water bij.