Heerlijk recept: Rendang hati


Flink gekruid runderhart of -lever

Ingrediënten:

1 kg runderhart of runderlever
1 serehstengel, gekneusd
9 dl (ietsje minder dan 1 ltr) dikke kokosmelk (santen asli)
5 jeruk purut blaadjes
2 theel. kunyit
1 eetl asemsiroop
4 kemirinootjes
6 sjalotjes,
3 teentjes knoflook
5 grote rode lomboks,
4 cm gember (djahé)
3 cm laos
zout naar smaak

Bereiding:

Maal de ingrediënten fijn tot een pasta en snijd het hart/lever in dikke plakjes. Verhit in een wadjan de kokosmelk en voeg daar de ingrediënten en kruiden kruiden aan toe. Als het wat is ingekookt dan het vlees toevoegen en dit zachtjes 1 uurtje stoven totdat het vlees mooi gekleurd en gaar is. De saus mooi lekker laten indikken is. Als de saus te dik wordt, kan er gerust wat water bij

Populaire posts