2 heerlijke vis recepten; Bawal Goreng Kendari, Gule Ikan Bali
Ingrediënten:
350 gr
platvis of schelvis
olie
Boemboe:
4 sjalotten
1/2 theel,
witte peper
100 ml water
1 limoen
(sap)
2 theel,
azijn
zout naar
smaak
Bereiding:
Maal de
ingrediënten voor de boemboe (bumbu) fijn tot een mooie gladde pasta en marineer
hiermee de vis. Laat de vis ongeveer 30 minuten in deze marinade staan. Verhit
in een wok of braadpan voldoende plantaardige olie en bak hierin de vis
goudbruin.
Lekker met nasi putih (witte rijst) en een sambal sausje.
- Gule Ikan
Bali - vis op Balinese wijze
Ingrediënten:
½ kg stevige
witvis
½ limoentje (sap)
zout naar
smaak
1 eetl bloem
6 eetl plantaardige
olie
Ingrediënten voor de saus:
1 theel
trasi
2 rode uien
1 theel djahé
(gemberpoeder)
1 theel laos
3 rode
rawits
3 teentjes
knoflook
1 eetl kecap
manis
1 eetl asemsiroop
250 ml water
Bereiding:
Maal de
trasi, de uien, de rawits en de knoflook fijn tot een pasta en doe de gember en
laos poeder erbij. Als je verse gember/laos (ca. 2 cm) hebt, dan deze ook zeer
klein maken. .
Verhit in
een wok 2 eetl olie en fruit de pasta voor 2 minuten. Voeg dan de kecap (ketjap
manis), de asem en het water toe en laat dit 2 minuten zachtjes sudderen.
Snijd de vis
in stukjes en besprenkel dit met het limoensap, het zout en de bloem. Verhit in
een pan de olie en bak de vis voor 2-3 minuten. Schep de vis eruit en voeg deze
toe aan de saus. Laat de saus met de vis nog 3 minuten zachtjes sudderen op een
heel klein vuurtje.. Strooi ter garnering een klein beetje verse koriander
erover en serveer dan deze lekkere stukken vis.