2 heerlijke vis recepten; Bawal Goreng Kendari, Gule Ikan Bali


- Bawal Goreng Kendari - gebakken vis

Ingrediënten:

350 gr platvis of schelvis
olie

Boemboe:

4 sjalotten
1/2 theel, witte peper
100 ml water
1 limoen (sap)
2 theel, azijn
zout naar smaak

Bereiding:

Maal de ingrediënten voor de boemboe (bumbu) fijn tot een mooie gladde pasta en marineer hiermee de vis. Laat de vis ongeveer 30 minuten in deze marinade staan. Verhit in een wok of braadpan voldoende plantaardige olie en bak hierin de vis goudbruin. 
Lekker met nasi putih (witte rijst) en een sambal sausje.


- Gule Ikan Bali - vis op Balinese wijze

Ingrediënten:
 
½ kg stevige witvis
½  limoentje (sap)
zout naar smaak
1 eetl bloem
6 eetl plantaardige olie

Ingrediënten voor de saus:

1 theel trasi
2 rode uien
1 theel djahé (gemberpoeder)
1 theel laos
3 rode rawits
3 teentjes knoflook
1 eetl kecap manis
1 eetl asemsiroop
250 ml water

Bereiding:

Maal de trasi, de uien, de rawits en de knoflook fijn tot een pasta en doe de gember en laos poeder erbij. Als je verse gember/laos (ca. 2 cm) hebt, dan deze ook zeer klein maken. .

Verhit in een wok 2 eetl olie en fruit de pasta voor 2 minuten. Voeg dan de kecap (ketjap manis), de asem en het water toe en laat dit 2 minuten zachtjes sudderen.

Snijd de vis in stukjes en besprenkel dit met het limoensap, het zout en de bloem. Verhit in een pan de olie en bak de vis voor 2-3 minuten. Schep de vis eruit en voeg deze toe aan de saus. Laat de saus met de vis nog 3 minuten zachtjes sudderen op een heel klein vuurtje.. Strooi ter garnering een klein beetje verse koriander erover en serveer dan deze lekkere stukken vis.


Populaire posts