Bebotok Daging - gehaktballetjes


Flink gekruide en gestoomde gehaktballetjes met een lichte kokosmaak.

Ingrediënten:

½ kg rundergehakt
3 sjalotten of 1 ui
5 teentjes knoflook (2 voor de saus)
1 eetl ketumbar
3 rode lomboks en 2 lombok voor de saus
1/2 eetl djinten
1 theel rietsuiker
1 theel zout
1 theel trassi
3 djeruk purut blaadjes
1 eidooier
250 ml kokoksmelk
2 eetl plantaardige olie (geen olijfolie)

Bereiding:

Snijd de sjalotten of ui, de knoflook en de lomboks mooi fijn en meng het gehakt met de ketumbar, de djinten, de suiker, het zout en de eierdooier. Vorm hier grote balletjes van. 
Verhit in een wadjan of braadpan de olie en fruit hierin de sjalotten/ui, de knoflook, de trassi en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de balletje toe en bak deze snel rondom bruin. 

Doe dan de kokosmelk en de djeruk purut blaadjes erbij. De balletjes zijn in ongeveer 20 minuutjes gaar. Wel op een klein vuurtje de balletjes stomen en in de gaten houden dat het niet aanbrand.


Populaire posts