Bebotok Daging - gehaktballetjes
Ingrediënten:
½ kg
rundergehakt
3 sjalotten
of 1 ui
5 teentjes
knoflook (2 voor de saus)
1 eetl
ketumbar
3 rode
lomboks en 2 lombok voor de saus
1/2 eetl djinten
1 theel rietsuiker
1 theel zout
1 theel
trassi
3 djeruk
purut blaadjes
1 eidooier
250 ml
kokoksmelk
2 eetl plantaardige
olie (geen olijfolie)
Bereiding:
Snijd de
sjalotten of ui, de knoflook en de lomboks mooi fijn en meng het gehakt met de
ketumbar, de djinten, de suiker, het zout en de eierdooier. Vorm hier grote
balletjes van.
Verhit in een wadjan of braadpan de olie en fruit hierin de sjalotten/ui, de knoflook, de trassi en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de balletje toe en bak deze snel rondom bruin.
Doe dan de kokosmelk en de djeruk purut blaadjes erbij. De balletjes zijn in ongeveer 20 minuutjes gaar. Wel op een klein vuurtje de balletjes stomen en in de gaten houden dat het niet aanbrand.
Verhit in een wadjan of braadpan de olie en fruit hierin de sjalotten/ui, de knoflook, de trassi en de lomboks voor 3 minuten. Voeg dan de balletje toe en bak deze snel rondom bruin.
Doe dan de kokosmelk en de djeruk purut blaadjes erbij. De balletjes zijn in ongeveer 20 minuutjes gaar. Wel op een klein vuurtje de balletjes stomen en in de gaten houden dat het niet aanbrand.