Lekker recept; Malbi - Gestoofd geitenvlees
Ingrediënten:
1 Kg
geitenvlees (is ook te maken met rundvlees)
3 eetl, asem
(stroop)
5 eetl.
water,
5 eetl. gula
djawa (palmsuiker)
koffiekopje met
dikke kokosmelk
zonnebloem
olie
450 ml water
6 eetl.
ketjap manis
Zout en
peper naar smaak
Bumbu/boemboe:
1 theel. nootmuskaat
1 1/2 eetl.
witte peper
3 steranijs
10 sjalotjes
of drie grote uien
3 grote
teentjes knoflook
6 cm gember
(jahe/djahé)
Bereiding:
Wrijf alle
ingrediënten voor de bumbu fijn tot een mooie en gladde pasta. Meng de asem met
de eetlepels water en snijd het vlees in kleine plakjes.
Verhit in
een wadjan de olie en fruit hierin de bumbu en doe dan vervolgens het vlees, de
asem, de palmsuiker, de ketjap, het zout en het water erbij. Alles ongeveer 45
minuten laten sudderen. Dan de kokosmelk toevoegen en dit nog 5 minuten, op een
klein vuurtje, laten sudderen.