Lekker recept; Malbi - Gestoofd geitenvlees








Ingrediënten:

1 Kg geitenvlees (is ook te maken met rundvlees)
3 eetl, asem (stroop)
5 eetl. water,
5 eetl. gula djawa (palmsuiker)
koffiekopje met dikke kokosmelk
zonnebloem olie
450 ml water
6 eetl. ketjap manis
Zout en peper naar smaak

Bumbu/boemboe:

1 theel. nootmuskaat
1 1/2 eetl. witte peper
3 steranijs
10 sjalotjes of drie grote uien
3 grote teentjes knoflook
6 cm gember (jahe/djahé)

Bereiding:

Wrijf alle ingrediënten voor de bumbu fijn tot een mooie en gladde pasta. Meng de asem met de eetlepels water en snijd het vlees in kleine plakjes.

Verhit in een wadjan de olie en fruit hierin de bumbu en doe dan vervolgens het vlees, de asem, de palmsuiker, de ketjap, het zout en het water erbij. Alles ongeveer 45 minuten laten sudderen. Dan de kokosmelk toevoegen en dit nog 5 minuten, op een klein vuurtje, laten sudderen.


Populaire posts