Eenvoudig recept: Babi Nanas

Ingrediënten:

Varkensvlees met stukjes ananas

1/2 Kg varkensvlees
1 kleine ananas of stukjes uit blik
1 groene paprika
1 rode paprika
4 teentjes knoflook
4 sjalotten of 1 grote ui
1 flinke theel sambal oelek of een lekkere verse lombok
3 cm gember of een flinke theelepel
2 lente-uitjes
2 eetl ketjap manis
2 theel maïzena
2 eetl plantaardige olie
2 eetl water
250 ml water

Bereiding:

Snijd het vlees in reepjes en de ananas in stukjes. Snijd de paprika's in dunne reepjes en snijd tevens de sjalotjes en de knoflook fijn.

Verhit in een wadjan wat olie en fruit daar in de sjalotten/ui en de knoflook. Doe dan het vlees erbij en bak dit ongeveer 5 minuten. Vervolgens de ananas en de paprika toevoegen en daarna de sambal, de ketjap en de gember. Dan het water erbij doen en ongeveer 5 minuten laten stoven op een klein vuurtje.

Meng de maïzena met het water totdat het een papje wordt en voeg dit bij het vlees. Roer alles goed door totdat er een gladde gebonden saus is gevormd. Beetje garneren met fijngesneden lente-uitjes.

Populaire posts