BBQ recept: Sate udang
Sateetje van de grill of BBQ gemaakt van garnalen.
Ingrediënten:
ca.20
grote garnalen
1 ui
2 theel. ketoembar
(korianderpoeder)
1 theel. djinten (komijn)
2 sprieten sereh
1/2 dl zoete ketjap (manis)
2 mespunten peper
1 mespunt zout
1 bos verse koriander
30 gr. citroengras / serehpoeder
1 1/2 dl olie
2 theel. citroensap of een klein limoentje
1 theel. djinten (komijn)
2 sprieten sereh
1/2 dl zoete ketjap (manis)
2 mespunten peper
1 mespunt zout
1 bos verse koriander
30 gr. citroengras / serehpoeder
1 1/2 dl olie
2 theel. citroensap of een klein limoentje
Bereiding:
Stamp
de ui en het fijngesneden citroengras fijn en meng dit met de overige
ingrediënten in de tjobek. (behalve de garnalen en de koriander).
Maak een mengsel van 1/2 dl ketjap manis, 1 eetl. olie en een scheut
citroensap. Meng bovenstaande ingrediënten in de ketjapmarinade.
Marineer de garnalen in dit mengsel. Een halve dag laten staan, is
het lekkerste.
Rijg de garnalen op de satéstokjes (ongeveer 4 grote garnalen aan 1 stokje),
haal ze door het ketjapmengsel en rooster de saté's.
(saté stokjes een paar uur in het water laten staan)
Besprenkel de garnalen meermaals met het ketjapmengsel
Serveer bij dit gerecht kecapsaus en bestrooi de saté voor het opdienen met gehakte verse koriander en een paar druppeltjes limoensap
Als dat niet smullen wordt ?
Rijg de garnalen op de satéstokjes (ongeveer 4 grote garnalen aan 1 stokje),
haal ze door het ketjapmengsel en rooster de saté's.
(saté stokjes een paar uur in het water laten staan)
Besprenkel de garnalen meermaals met het ketjapmengsel
Serveer bij dit gerecht kecapsaus en bestrooi de saté voor het opdienen met gehakte verse koriander en een paar druppeltjes limoensap
Als dat niet smullen wordt ?